Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Καλως ορίσατε!


παιδιά χοροίΑπό την συνταξιοδότηση μου ήθελα να μεταφέρω κάποιες από τις γνώσεις και την εμπειρία σε συγκεκριμένες δραστηριότητες που εφάρμοσα την τελευταία διετία. Πιο συγκεκριμένα, θα σας δείξω εφαρμογές δημοτικών χορών στο 37ο νηπιαγωγείο Λάρισας που υπηρέτησα τη διετία 2010-2012. Με το αντικείμενο αυτό ασχολήθηκα 10 χρόνια συστηματικά.
Πιστεύω ότι η ενασχόληση με τους δημοτικούς χορούς στο νηπιαγωγείο έχει πολλαπλά οφέλη. Τα νήπια γνωρίζουν την παράδοση και τον πολιτισμό του τόπου τους, καλλιεργούν τις μουσικό-χορευτικές τους ικανότητες, εμπλουτίζουν το λεξιλόγιο τους με καινούργιες λέξεις, βοηθούν στην κατανόηση και εμπέδωση των μαθηματικών εννοιών. Ακόμα καλλιεργούν και βελτιώνουν τις σχέσεις τους με τα αλλά παιδιά γιατί συμμετέχουν σε ομαδικούς χορούς που απαιτούν συνεργασία, επικοινωνία, ρυθμικό συντονισμό προκειμένου να έχεις ένα καλλιτεχνικό αποτέλεσμα. Επιπλέον, αποτελούν φυσική άσκηση που γυμνάζουν όλους τους μυς του σώματος και τα παιδιά αποκτούν ευλυγισία, δύναμη και ισορροπια. Από την άλλη, οι δημοτικοί χοροί μεταφέρουν γνώσεις ιστορίας, λαογραφίας και γεωγραφίας και προσφέρουν στο παιδί ένα ισχυρό μέσο έκφρασης, καλλιτεχνικής δημιουργίας και επικοινωνίας.

Αυτά τα λίγα για εισαγωγή. Ελπίζω να σας αρέσει η παρουσίαση των δραστηριοτήτων. Περιμένω τις παρατηρήσεις σας και τυχόν απορίες με ανυπομονησία!

2 σχόλια:

  1. Είχαμε την τύχη ο γιος μας Βασίλης Γ. να έχει νηπιαγωγό την κυρία Σπυριδούλα.
    Η εμπειρία και η άρτια κατάρτισή της, η αγάπη και η
    αφοσίωση σε όλα τα παιδάκια θα μας ακολουθούν ως παράδειγμα προς μίμηση στη ζωή μας.
    Σας ευχαριστούμε θερμά για όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια, να είστε πάντα καλά. Εύχομαι και σε εσάς καλή και δημιουργική χρονιά. Καλή πρόοδο στο Βασίλη.

    Με εκτίμηση,
    κυρία Ρούλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή